Camping Le Champ de course

Camping Le Champ de course Normandiet

Tidligt op, vi havde 475 km fra Amsterdam til Courseulles-sur-Mer i Normandiet foran os. De blev tilbagelagt på 7 timer og den bød på betalingsveje, fladt landskab og et par megahøje broer ved Le Havre.


Vel ankommet til Camping Le Champ de course fik vi vores forudbetalte pladser, kun 2 pladser fra strandområdet. Pladsen er pæn stor og meget hyggelig anlagt. Den er ikke så båseagtig, og med meget forskelligt beplantning. Toilet/bad er under al kritik, det er gammelt og slidt og ikke rengjort ordentlig. Badet er lukket mellem 22-7.


Pladsen har 4 stjerner, hvilket nok kun burde have været 2 1/2 til 3. Der mangler en butik med det mest nødvendige. Der er kun et brødudsalg hver morgen fra 8-11, hvor der kan købes baguette. Lige udenfor pladsen er der et udmærket take-away med pizza og burger etc…. Lige ved siden af receptionen er der gratis wifi. Der er en petanquebane, bordtennis, hoppeborg og lidt forskellige aktiviteter.


På strandsiden ligger der en promenade med et par spisesteder, en offentlig svømmehal med havvand og langs ruten står der bænke til afslapning. Stranden er stor og tidevandet skifter et par gange om dagen, det er et imponerende syn. Courseulles sur Mer er en udpræget ferieby med en lille havn, souvenirbutik, turistinfomation og et enkelt supermarked. 1,5 km væk fra pladsen ligger Carrefour, som er et stort supermarked


Junobeach museum http://www.junobeach.org/centre/ ligger 500 m fra campingpladsen. Vi besøgte museet som handler om den canadiske indsats under D-dag, der var ikke så meget at se.


En af dagende cyklede vi til Pegasusbroen, som ligger 24 km fra pladsen. Vi kørte via Quistreham, hvor vi drejede ind i land. Det var en blanding af cykelstier, strandpromenade, landevej både med og uden cykelstier. Vi nød en øl på Cafe Condrée, som var det første hus i Normandiet der blev befriet under de allieredes invasion af Frankrig i 1944. Datteren er den nuværende ejer, hun var ca 9 år under krigen og hun serverede stadig med en masse energi. Museet Memorial Pegasus http://www.memorial-pegasus.org/mmp/musee_debarquement/?lang=uk fik et besøg inden vi kørte hjemover igen.


Dagen efter tog vi bilen og kørte til museet i Bayeux og den engelske kirkegård, der er stor og flot. Derfra kørte vi til den amerikanske kirkegård ved Omaha beach, hvor der ligger 10.000 begravet. Det var en meget smuk og speciel oplevelse, meget storslået.


Vi kørte videre til Point du Hoc, hvor der stadig står bunkers fra krigens tid og de store huller i jorden fra bombenedslag eksisterer endnu. Klippevæggen ned til stranden er meget stejl og det er imponerende at de allierede kunne klatre lodret op ad den.


Videre til Sainte – Mére – Église og Airbourne museet http://www.airborne-museum.org/en/ . Det er den første by der blev befriet under D-dagen. I kirketårnet hænger der en dukke med faldskærm på, for at illustrere en soldat der hang fast under nedkastningen. Manden overlevede. Selve Air-Bourne museet er ikke så stort og hurtigt overset.


Turen sluttede med en tur til Utah-Beach http://www.utah-beach.com/ , hvor der er endnu et museum at besøge. Det er dog hurtigt set igennem. Nå nej, der var der også lige et lille museum på vej til Utah-Beach, som Bo lige smuttede ind på alene.


Fælles for alle museerne er at der er uanede mængder af D-dag historie og hvis man vil have det hele med, skal man afsætte en dag til 1-2 museer.


Turen gik de 85 km hjemad. Det havde blæst kraftigt hele dagen og da vi nåede tilbage til campingpladsen, var alt vores udendørs campinggrej pakke sammen og lagt i en bunke. Vores hollandske naboer fortalte at det var væltet og nær var blæst væk. Deres eget solsejl var revnet midt over og ikke til at redde, så vi følte os meget heldige.


Sidste dag inden afrejsen, blev der slappet af med et spil minigolf, ligger ca 800 m fra pladsen, og en lille gåtur langs strandpromenaden. Det er imponerende at se flod og ebbe, ca hver 6 time, hvor der det ene øjeblik er 50 m og det næste øjeblik er 150 m strand.


Vejret i Normandiet er ikke til sol-ferie. Det blæser rimeligt meget, det regner lidt i ny og næ. Om dagen var der ca 22-25g og når solen gik ned omkring kl 21:30, røg temperaturen ned til omkring 15g. Vandet på stranden kom ikke op over 18g mens vi var der.


En begivenhedsrig feriestop er slut og turen går nu til Paris

 

http://www.campingcourseulles.com/