Camping Zeeburg

Camping Zeeburg Amsterdam

Kl 9.30 var vi klar til at tilbagelægge de 340 km der er fra Bremen til Amsterdam. Vi startede fint ud med sol og 23g, men på turen gennem Holland, faldt den til 18g og øsregnvejr. Holland er fladt og har nogle anderledes veje med 10-20 m bred midterrabat og en vej i hver retning. Vi måtte tanke op en enkelt gang på vejen. Diesel er billigere i Holland end i Tyskland og DK.


Det begyndte heldigvis at klare op jo nærmere vi kom campingpladsen. Solen skinnede og termometret var nået 22g da vi ankom til Camping Zeeburg. Sikke dog en kulturforandring, total hippiemiljø, meget farvestrålende og alle er meget afslappet, løse gevandter og rastafari-hår. Overalt kan vi indsnuse den specielle tobak der ynder at bliver røget i Holland.


Personalet var høfligt og da vi havde bestilt på forhånd fik vi hurtigt tjekket ind. Pladsen vi fik, lå ca 10m fra en indhegning med geder der gik og hyggesnakkede lidt med hinanden  Der var også en hønsefamilie der tullede rundt på pladsen. Der var rigtig mange unge mennesker, som lå i teltlejre og vi havde en forventning om der nok var gang i den aften/nat med musik og glade mennesker, men der var totalt stille. I samme hus som receptionen var der rig mulighed for at købe dagligvarer. Der blev bagt frisk morgenbrød hver dag og der var også mulighed for at købe brunch. Der var bad/toilet forskellige steder på pladsen, nogle meget brugt og ikke så pæne andre var nogenlunde, dog skulle man ikke tage det store arsenal med af toilettasker, blot en plasticpose med shampoo. Resten måtte så ordnes i campingvognen.


Området omkring pladsen er velegnet til cykelture, så det benyttede vi os af.


200-300 m fra pladsen kører TRAM (skinnebus) og den kører ind til Amsterdam som ligger ca 4 km fra pladsen. I receptionen kan man købe en dagsbillet (24 timer) til 7,50 €.


Amsterdam by er hvad man kan forvente, med masser af coffeeshops, spisesteder og souvenirsshops. Der er en gågade med tøjbutikker og lign. Vi tog en kanalrundfart og så byen fra en lidt anden vinkel. Vi gik selvfølgelig også en tur gennem Red Light District og der var gang i handlerne. Frokosten bestod at hollandsk pandekage, den var nu ikke så forskellig fra vores danske. Lidt tykkere og så med ost/kød og sirup på. Vi synes byen er hurtig overset og lidt kedelig. Men forventningerne var nok også skruet for højt op.br />

Bryggeriet IJ http://www.brouwerijhetij.nl/?lang=en ligger i perferien af byen og har rigtig gode øl, der er usandsynlig mange mennesker og det er svært at få en siddeplads. Støjniveauet er også højt. Et andet sted i byen på De Biertuin http://www.debiertuin.nl/ serverer de også øl fra IJ og der er superhyggeligt. Her er desuden mulighed for at købe ”tapassnacks” og mad.


Vi havde kun 3 overnatninger i Amsterdam, så det er selvfølgelig begrænset hvad vi nåede at opleve, før turen gik videre til Brügge i Belgien.

 

https://www.campingzeeburg.nl/en/