Camping Vierthaler

Camping Vierthaler

Søndag d. 12-08

Vi stod op ved 8-tiden og fik sat et godt morgenmåltid til livs og lidt over kl. 9 gik vi ind til byen Ingolstad. Her besøgte vi Bavarian Army Museum - New Castle (www.armeemuseum.de). Efter min mening et ret kedeligt museum. I byen er der også et Bayerisches Polizeimuseum som vi ikke fik besøgt. Selve den gamle by er hyggelig at gå rundt i.

Efter en sen frokost vendte vi hjem til campingpladsen, hvor jeg kørt i til byen for at fylde brændstof på mens de andre spiste is og gik en tur ved søen. Resten af dagen gik med at slappe af og spille kort.


Mandag d. 13-08

Kl. 0905 kørte vi fra campingpladsen og nu gik turen mod Østrig, vejret var fint ca. 21 grader. Temperaturen steg hurtigt til 25 og da vi ankom til Østrig var temperaturen steget til 31 grader.

Efterhånden som vi nærmer os Østrig bliver udsigten bedre og bedre. Selve turen foregik uden nogen overraskelser. Vi ankom til Camping Vierthaler i 36 garders varme kl. 1330. Efter udpakningen var det tid til at slappe af med lidt at drikke. Derefter gik vi en tur for at se på området. Sent på eftermiddagen trak det op til regn. Vandet væltede ned og jeg havde glemt at sænke det ene hjørne af markisen, så det var ud og får tømt markisen for vand med det resultat at jeg blev gennemblødt på et øjeblik, men hjørnet af markisen blev sænket så vandet fik frit løb. Vi trak indendørs og hyggede med kaffe og spil.


Tirsdag 14-08

Vi vågende op til en regnvejrsdag. Vi havde planner om at køre op til is hulen Eisriesenwelt (https://www.eisriesenwelt.at/en/) men på grund af vejret små regn og lave skyer, måtte vi droppe det. Fra P pladsen til is hulen er der ca. 45 min gang ink. 3 min svævebane.

Vi kørte i stede op til den lokale skibakke som også var lavet til sommerbrug. Der var dog ikke nogen der stod på den. Derfra gik vi en kort tur til et lille vandfald (Wasserfall Bischofshofen).

Derefter kørte vi til byen for at få noget frokost og der efter foregik resten af dagen ved Campingvognen med spil og læsning, jeg havde glemt bøger men lånte en bog af en anden dansker på pladsen. Den var ikke på mange sider så den kunne jeg godt nå at læse inden vi skulle videre.


Onsdag d. 15-08

Det havde regnet i løbet af natte så vi stod op til en fugtig morgen.

I dag skulle vi se en nedlagt saltmine. Det er Europas største nedlagte saltmine Salzwelten Hallein (https://www.salzwelten.at/en/). Da jeg skulle til at tage praktisk fodtøj på opdaget jeg at jeg havde taget to højre sko med så jeg måtte nøjes med at bruge mine sandaler. Det er en guide tur rundt i saltminen og det tager ca. 2 timer under vej på turen er der smalle steder og to steder skal man bruge en rutsjebane, syntes selv at den var meget sjov. Jeg syntes at den er et besøg værd.

På vejen hjem ville vi handle med alle butikker havde lukket. Tilbage på pladsen fandt jeg ud af at den 15. august er helligdag i store dele af Europa.